Sezona je “lova na slastice”, s dolaskom ljeta deserti postaju još aktualniji! Od sladoleda, torti, džemova i kolača raznih vrsta, do voća koje zreli u ovo vruće doba godine, rastu zazubice i apetit, pogotovo ako se nađete u blizini restorana Terbotz.

Trešnje su također započele sa svojom vladavinom, a jedan od interesantnijih primjeraka možete doživjeti na imanju Terbotz. Tamošnja “starica” polako se bliži stoljetnoj starosti, a ove je godine napunila devedeset i pet.

19264185_1552737911411288_226892693_o

Naši stari trešnje su koristili prvenstveno za štrudlu s trešnjama ili su ih kombinirali sa biskvitom. Danas je broj deserata premašio ljestvicu. Koriste se za mousseve i smoothije, u kombinaciji s kolačima te kao ukras, za razna slatka peciva, torte i džemove… Možemo zaključiti da je trešnja postala univerzalno voće.

U restoranu Terbotz (gdje se tradicionalno održava i vinski bal u sklopu Urbanova) oduvijek se posebna pažnja posvećivala odabiru domaćih namirnica iz vlastitog vrta. Na taj se način gostima vjerodostojno prenosi prava i kvalitetna međimurska gastronomija.

Osim divnih okusa i predivnog pogleda (nedavno uvrštenog i u TOP 10 najljepših), poseban doživljaj u Terbotzu može vam pružiti i pogled na staru trešnju te zamamni mirisi koji ispunjavaju zrak tog dijela Međimurja. Uživajte u iću i piću te posjetite restoran i kuriju Terbotz.