U sklopu proslave Dana Grada Čakovca, Zajednica sportskih udruga Čakovca po prvi put ovog četvrtka 25. svibnja organizira festival sporta ‘Čakovec živi sport’. Kako je rekao tajnik Zajednice Tomica Jakopec na toj manifestaciji čakovečki sportski klubovi predstavit će svoje aktivnosti na štandovima i na sportskim poligonima na području čakovečkog središnjeg Trga republike.

– Na štandovima ispred Doma Sindikata i na potezu prema Perivoju Zrinski klubovi će dijeliti letke, promo materijale, predstaviti sportske rekvizite i na lcd televizorima ili prijenosnim računalima vrtjeti promo spotove ili isječke s natjecanja.

Kako uživo izgleda nogomet, košarka, rukomet, judo, karate, tenis, streličarstvo, gimnastika twirling ili cheerleading bit će prezentirano na mini sportskim borilištima u samom gradskom središtu koja će biti prilagođeni djeci i mladima-  kazao je Jakopec.

Više od 20 čakovečkih sportskih klubova predstavit će se u dva termina; od 10 do 12 sati i od 16 do 18. Cilj manifestacije je pokazati široku lepezu sportova koja postoji u Čakovcu i zainteresirati što veći broj mladih za bavljenje sportom. Manifestaciju “Čakovec živi sport” organizirano će posjetiti djeca iz čakovečkih vrtića i iz osnovnih škola.

Tajnik Zajednice je rekao kako su u tijeku posljednje pripreme te da će za sutrašnji dan, za kojeg posljednje prognoze kažu kako će biti bez kiše, sve biti spremno.

– Pozivamo sve predškolce, školarce, roditelje, bake i djedove da dođu na Trg republike i vide široku paletu sportova koja se nudi u Čakovcu. Neki gledaju i uživaju kako se njihovi mališani iskušavaju u različitim sportovima. Kasnije ćemo se svi skupa pridružiti humanitarnoj Utrci grada Čakovca kako bi zajedno stavili točku na i jednog prekrasnog sportskog dana – poručuju iz Zajednice sportskih udruga Čakovca.