Upoznajte vinariju Kerman, smještenu u srcu predivnog krajolika Svetog Urbana te jednu od najperspektivnijih vinarija Međimurske županije, ako ne i šire.

Daleko je poznata činjenica kako je Međimurje, posebice gornji dio regije poznato po dobrim vinima. Legenda kaže kako su prvu vinsku lozu na ovim krajevima zasadili već i Rimljani, a mi vjerujemo kako je upravo tad započela tradicija vinarstva na ovom području. Upravo tu tradiciju vinogradarstva i vinarstva u Međimurju njeguje i vinarija Kerman iz Svetog Urbana, koja se osim proizvodnji vina okrenula i razvoju turizma.

Danas vinarija Kerman proizvodi zaista impozantan broj različitih sorti vina, a to su redom Graševina, Silvanac zeleni, Rajnski rizling, Muškat žuti, Traminac mirišljavi, Pinot sivi, Sauvignon i Chardonnay od bijelih vina te Pinot crni, Zweigelt, Cabernet sauvignon od crnih vina. Naravno, ne smijemo izostaviti ni autohtonu međimursku sortu zaštićenu pod nazivom Pušipel, za koju je vinarija Kerman osvojila srebrnu ocjenu na ocjenjivanju vina za Urbanovo 2016. godine.

Od ukupno 5 osvojenih nagrada, vinarija Kerman je osim srebra za Pušipel, osvojila i dva zlata za Zlatni rajnski rizling  i Muškat žuti, srebro za Sauvignon te broncu za Pinot sivi.

Kako je obitelj Kerman prepoznala važnost razvoja dodatne ponude kako bi zadovoljila potrebe tržišta, okrenula se i razvoju turizma te je uz podrum sagradila kušaonicu vina u kojoj mogu zaprimiti do 70 osoba.  U Vinskoj kući drage volje održat će vam degustaciju s prikazom proizvodnje vina, upoznati vas s procesom dobivanja vina a sve to uz nezaobilaznu tradicionalnu međimorsku zakusku – meso z tiblice, sir i vrhnje i slanine. Važno je napomenuti da je moguće degustacije održati na čak četiri jezika (engleski, njemački, slovenski i hrvatski), a u potpunosti su spremni za vas pripremiti team building programe i grupne degustacije.

IMG_6201_1600x1067

Sve u svemu, poželite li saznati više informacija o vinariji Kerman te kušati neka od vina iz ponude, idealno vrijeme za to je 20. i 21. svibnja od 18 do 23 sata kada se u vinariji Kerman održava “Urbanovo – otvoreni podrumi”, a za sve posjetitelje osigurana je grupna degustacija vina, vinski kvizovi te nagradne igre.

Prodaja vina:
Varaždinska 12a, Nedelišće
Mošćenička 15, Zagreb