Ima jedna legenda, nigdje zapisana a puno puta ispričana, o tome kako su Napoleonovi vojnici reagirali kada su za vrijeme svojih pohoda, a prilikom boravka na našem području, reagirali kada su probali vino sorte moslavac. „C’est si bon“ ili u prijevodu „stvarno je dobro“, bio je izraz kojim su se razbacivali po štrigovskim bregima. A mi Međimurci ne bi bili mi kad ne bi taj „C’est si bon“ prihvatili i preoblikovali na sebi svojstven način – šipon. Mladi međimurski dvojac, Gordan Horvat i Alen Švenda, stasiti predstavnici vinske kuće Sibon odnosno DGA Pjenušci, začetnici su revolucije  u proizvodnji vina na našim područjima. Naime, ovaj dvojac prije pet godina pokrenuo je proizvodnju pjenušavih vina kojom su doslovno pokrenuli val mjehurića i potaknuli ostale vinare na proizvodnju pjenušavih vina.

Njihov Sibon prvi je međimurski pjenušac proizveden uprav od vina sorte šipon. Pjenušac se proizvodi klasičnom metodom što znači da dozrijeva u boci najmanje osamnaest mjeseci čime se postiže izvrsna kvaliteta, profinjenost, pitkost i harmoničnost okusa.

Da je tome stvarno tako govore i brojne nagrade. Njihove Sibon perle nagrađivane su mnogo puta a lanjske godine, stručni žiri izbirljivih posjetitelja, izabrao ga ja za vino VII. Festivala Pušipela. Ove godine, na međunarodnom ocjenjivanju u Terbotzu osvojili su dva zlata na što su posebno ponosni zbog nikad veće konkurencije.  A za svoje vjerne kupce pripremili su posebno iznenađenje, neviđeno na ovim područjima, Sibon gold – pjenušavo vino sa zlatnim listićima.

Da ne bi njihova inovativnost stala samo na pjenušcima brinu se uvođenjem najnovijih metoda uzgoja u međimurske vinograde. Tako je upravo kod njih posađen prvi ekovinograd u Međimurju na foliji. A u istom tom vinogradu zasađena je posebna klonska selekcija pušipela. Vinska kuća Sibon nalazi se u mjestu Banfi na lokaciji sa koje se pruža fantastičan pogled na prekrasne slovenske i mađarske brežuljke. Može primiti 50-tak ljudi, a vođene degustacije moguće su uz prethodnu najavu. Za dane otvorenih podruma pripremaju posebna iznenađenja. Njihova vrata otvorena su od 12 do 21 sati a sve goste zabavljat će Žiga uz pratnju gitarista.

No ovaj neumorljiv dvojac ne staje kod otvorenih vrata. U suradnji sa Turističkom zajednicom Štrigove i Ministarstvom kulture organiziraju trodnevnu umjetničku koloniju na kojoj će ugostiti akademske slikare i članove udruge Contra iz Zagreba.

Kakav pogled se pruža s Banfija, te kakav je osjećaj piti prvo međimursko vino sa zlatnim listićima najbolje bi bilo isprobati točno na onom mjestu na kojem je nastalo.