Nakon što je centar Štrigove (kao i naše domove) obasjala svjetlost prve adventske svijeće, u organizaciji Turističke zajednice Općine Štrigova krenuo je štrigovski advent! Na dan sv. Barbare, 4. prosinca, održana je svečana sveta misa, a i sveti je Nikola prohujao gornjim Međimurjem.

Svake nadolazeće subote u centru mjesta upalit će se još po jedna svijeća, a paljenje će biti popraćeno prigodnim programom. Tako do 23. prosinca imate prilike u Štrigovi gledati i slušati zborove, tamburaše, vokalni sastav i još štošta. Tada će, naime, toplina posljednje svijeće ugrijati duh Božića.

Osim toga, blagdansko raspoloženje imate prilike iskusiti i na drugim događanjima: predstavama, nastupu KUD-a “Sv. Jeronim”, koncertima, božićnom sajmu, nastupu mažoretkinja… Ni sportski događaji nisu zanemareni! Od Štefanja, 26. prosinca, pa do blagdana Sveta tri kralja 6. siječnja održava se malonogometni novogodišnji turnir!

Kulminacija ovogodišnjeg adventa definitivno je doček nove, 2018. godine na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Međimurju: Mađerkinom bregu! Zatvaranje adventa na Bogojavljenje obilježit će pak božićno – novogodišnji koncert u sportskoj dvorani lokalne osnovne škole.

Priključite se i vi publici koja će na izbor imati doista raznolik program i uživajte u toplini i radosti adventa u zelenom kutku Međimurja!