Sveti Martin već je iza ugla! Na Međimurskoj vinskoj cesti dostojno će proslaviti blagdan ovog sveca, a sve počinje već u petak, 10. studenoga. Naime, tog će dana u Banfiju vinarija Kunčić postati lokacija uvoda u ovogodišnje Martinje.

Program u vinariji Kunčić odvijat će se od 17 sati, a u 18:30 održat će se simbolički “ritual pretvorbe” mošta u vino. Udruga vinara i vinogradara “Hortus Croatiae” priredit će degustaciju mladih vina svojih članova. Glazbenu kulisu osiguravaju tamburaši KUD-a “Sveti Jeronim” i duo “Sanjari”.

Svi ostali programi odvijaju se u subotu, 11. studenoga. Posjetite dom vina Lovrec u Sv. Urbanu na kućnom broju 133. Za vaše sudjelovanje u programu rezervirali su dva termina: s početkom u 14 i s početkom u 16 sati. Program traje otprilike 60 minuta. Osim gratis čaše mladog suhog martinjskog vina, imat ćete prilike kušati arhivsko i ledeno vino te izbornu i kasnu berbu.

Program vinarije Sibon počinje u 17 sati. Na adresi Banfi 84 moći ćete kušati čak 3 vrste pjenušca, martinjski meni te izraditi vlastito pjenušavo vino. Predivan ambijent restorana Terbotz mjesto je održavanja ceremonije krštenja i degustacije mladog vina. Program započinje u 19 sati, a glazbom će ga popratiti tamburaški sastav “Špancir”. Uz prebogati meni, jedan od najljepših pogleda u Hrvatskoj naći ćete na broju 113 u Železnoj Gori.

Vinska kuća Hažić pripremila je program koji traje od 15:30 do 19:30. U njegovom sklopu zabavljat će vas duo “Like father, like son”. U Jurovčaku na broju 72, općina Sv. Martin na Muri, bit ćete u prilici kušati fine zalogaje te mlada vina, kao i berbe iz 2015. i 2016. godine.

Vinska kuća Dvanajščak – Kozol nudi nekoliko degustacijskih paketa koje birate ovisno o veličini koju želite. Naći ćete ih na broju 81 u Dragoslavcu, općina Sv. Juraj na Bregu.

Program u kavani “Orijent” u Štrigovi na broju 76 otvara se u 20 sati obredom krštenja i degustacije mladog vina. U ponudi će biti i dva menija, a za glazbenu atmosferu brine tamburaški sastav “Žice”.

Odaberite program po vlastitom ukusu i posjetite neku od navedenih lokacija! Degustirajte novokršteno vino ili kvalitetno vino međimurskog vinogorja prošlih berbi, kušajte odlične jelovnike organizatora i uživajte u kombinaciji enogastronomije, predivnog krajolika i zabave uz glazbenu podršku. Proslavite Martinje s nama jer sveti Martin i njegov blagdan ne slave samo vino, već sam život!