Manifestacija „Urbanovo“ – Dani vina u Međimurskoj županiji, doživljava svoju punoljetnost, a ove nas godine očekuje već od vikenda 19. – 21. svibnja.

Potvrđeno je to na konferenciji za medije kojom je najavljen jedan novi, inovativniji i kvalitetniji program, uz tradicionalnu prezentaciju međimurskih vina, kulture pijenja vina, ali i ukupne enogastronomije, te turističkih i gospodarskih potencijala koje svakom posjetitelju i gostu nudi Međimurska županija.

„Urbanovo je bogato nizom popratnih programa, od međunarodnog ocjenjivanja vina do manifestacije Urbanovo night, vinskih radionica, gurman show-a kojima će poseban doprinos dati štrigovski ugostitelji, ali i ugostitelji iz svih krajeva Međimurja.

Svake godine imamo i partnere, time na svojevrstan način obilazimo vinsku Hrvatsku tijekom godina, ali i promoviramo vina iz ostalih hrvatskih regija, a ove će godine to biti naši susjedi iz Koprivničko-križevačke županije.

urbanovo08_427511

Ugostit ćemo njihove vinare, ali jednako tako metodom reciprociteta će i naši vinari biti sudionici njihovog sajma vina krajem godine u Križevcima“, rekao je župan Međimurske županije, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora „Urbanovo 2017.“ Matija Posavec te dodao kako se očekuju i zaljubljenici u vina iz Slovenije, Mađarske, Austrije te Vojvodine.

Nakon 19., 20. i 21. svibnja, manifestacija ne staje, već se nastavlja s Danima otvorenih podruma 26. i 27. svibnja, dok će se 28. svibnja u Svetom Urbanu održati vinske igre, a „Urbanovo 2017.“ zaključiti Vinskim balom 3. lipnja.

„18. Urbanovo najbolje govori o tome koliko su naši vinari složni i koliku kvalitetu vina imaju, te je ova manifestacija prava prilika da svake godine predstavimo novu berbu. Pokazat ćemo našim gostima kvalitetu, ali ih pritom zovemo i na naviku pijenja vina tijekom cijelog svibnja, ali i nakon toga“, naglasio je predsjednik Društva vinara i vinogradara Hortus Croatiae Međimurja David Štampar i objasnio kako će se uz niz stranih gostiju s kojima će pričati o vinskim temama, upravo za vinare i ugostitelje održati niz radionica i edukacija koje daju dodatnu kvalitetu međimurskoj kapljici.

Pokrovitelj ocjenjivanja vina, za koje je ove godine već dosad stiglo čak 190 uzoraka i ove je godine Općina Štrigova, odnosno njena turistička zajednica.