Jesen je stigla! U gornjem Međimurju berba grožđa je u punom jeku. Ovo rodno godišnje doba počastilo nas je i mnogim drugim plodovima. Nedavno su počele nicati gljive te izgleda da ih ove sezone ima u izobilju.

Dok su neke vrste voća i povrća izašle iz sezone te vjerojatno u većini domova krase podrum ili smočnicu u staklenci, za druge sezona još uvijek traje ili upravo počinje. Upravo domaće sezonske namirnice nudi restoran Terbotz u Železnoj Gori.

Mjesto s jednim od najljepših pogleda u Hrvatskoj, povijesna kurija koja romantično djeluje već na prvi dojam, lokalitet gdje se susreću vrhunsko vino i najkvalitetnija jela s međimurskim i drugim predznacima, dvorac obitelji Jakopić…

Svi ovi atributi odnose se na imanje ove poduzetne dinastije iz Železne Gore. Njihova tradicija proizvodnje vina seže u daleku 1908. godinu… a malo tko se može pohvaliti stoljetnom baštinom te vrste!

Odlično jelo, izvrsno vino, predivna lokacija, ljubazno osoblje, tradicija i edukacija, a sve skrojeno prema želji gosta… To je dobitna kombinacija koju restoran Terbotz redovito upražnjava. Uostalom, posjetite ga u Železnoj Gori te se uvjerite i sami!