Izuzetno bogata termomineralna voda visoke mineralizacije poznata je još od 1911. godine kada je englesko – mađarska tvrtka London – Budapest vršila istraživanja (bušenja) u potrazi za naftom, no umjesto nafte, potekla je termomineralna voda!

Filozofija i vizija LifeClass Termi Sveti Martin glasi »Svijet Zdravih užitaka«, a upravo je ljekovita termomineralna voda koja iz dubine zemlje dolazi iz čak dvije buštotine ono što objedinjuje i zdravlje i užitak. Ta dva pojma u kombinaciji s lokalnim vrijednostima destinacije i arhitektonskim izvedbenim rješnjem bazenskog prostora kreiranim na temelju elemenata filozofa i antopozofa dr. Rudolfa Steinera ono je što čini mjesto na kojem tijelo, um i duh postaju jedno.

Termomineralna voda je bogata bronim elementima koji dokazano pozitivno utječu na zdravlje ljudi, a najzastupljeniji elementi vode su Natrij, Kalij, Flour, Jod, Litij i Stroncij.

Termi Sveti Martin

Termi Sveti Martin

LJEKOVITI ELEMENTI TERMOMINERALNE VODE KOJI ŽIVOT ZNAČE

Termomineralna voda je golim opkom vrlo slična običnoj izvorskoj vodi. Razlike gotovo da i nema. Voda je bez mirisa i ukusa, gotovo uvijek iste boje i ovisno o izvoru, i iste temperature. No, ono što se golim okom ne vidi jesu elementi od kojih je ta voda sastavljena. Njihova pozitivna djelovanja po zdravlje ljudi djeluju stimulacijski, što najviše pogoduje očuvanju zdravlja, uma te duhovne i mentalne sposobnosti.

K – Kalij

Kalij je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol K, atomski (redni) broj mu je 19, a atomska masa mu iznosi 39,0983(1). Kalij je esencijalni makroelement, prijeko potreban svim životinjkim i biljnim organizmima, a bitno utječe na rad srčanog mišića i na podražljivost cijeloga mišičnog i živčanoga sustava.

Na – Natrij

Natrij je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol Na, atomski (redni) broj mu je 11, a atomska masa mu iznosi 22,98976928(2). Natrij je najrašireniji alkalijski metal i pripada najčešćim elementima u prirodi. Manjak natrija u organizmu, npr. većim gubitkom tjelesne tekućine, može dovesti organizam u stanje opasno za život. Natrij je također dobar za lječenje artritisa i pomaže pri pomlađivanju, tj. djeluje protiv starenja.

Fl – Flour

Fluor je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol F, atomski (redni) broj mu je 9, a atomska masa mu iznosi 18,9984032(5). Flour je nadasve pogodan pri lječenju i ublažavanju bolesti i simptoma osteoporoze kod starijih, i rijeđe mlađih osoba.

I – Jod

Jod je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol I, atomski (redni) broj mu je 53, a atomska masa mu iznosi 126,90447(3). Bez ovog elementa gotovo sva prehrana bi bila nezamisliva, a prijeko potreban je za normalan rad štitne žlijezde.

Li – Litij

Litij je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol Li, atomski (redni) broj mu je 3, a atomska masa mu iznosi 6,941(2). Stari Grci i Rimljani su bili među prvima koji su litij koristili kao psihoaktivni lijek tako da su njegova pozitivna prisutna već tisućama godina.

St – Trincij

Stroncij je kemijski element koji u periodnom sustavu elemenata nosi simbol Sr, atomski (redni) broj mu je 38, a atomska masa mu iznosi 87,62(1).Ljudsko tijelo absorbira stroncij na isti način kao i kalcij, i to u kostima. Razlog tome je relativna sličnost ova dva elementa. Stroncij je posebice pogodan za liječenje osteoporoze jer ima jedinstveni mehanizam djelovanja – povećava mineralnu gustoću kostiju i smanjuje rizik za prijelome kralješnice za 41%.