Danas poznate ne samo na nacionalnoj razini, nego i izvan granica države, Toplice Sveti Martin pravi su raj za one koji su željni istinskoga odmora. Povijest mjesta Vučkovec u proteklome je stoljeću usko vezana uz termalni izvor, no kako je sve počelo? Tamošnji je termalni izvor otkriven sasvim slučajno i to već početkom 20. stoljeća, točnije 1911. godine. Prilikom preliminarnih bušenja sa svrhom eksploatacije nafte, otkrivena je voda s jakim mineralnim sastavom i velikom prisutnošću ugljičnoga dioksida. Temperatura pronađene vode bila je oko 33-34°.

Sredinom tridesetih godina 20. stoljeća u Vučkovcu su izgrađeni prvi bazeni za kupanje te je instalirano nekoliko kada za namakanje u termalnoj vodi. Kompleks je bio je u vlasništvu čakovečkoga krojača Josipa Kraljića. Budući da je voda bila pogodna za piće, čak je i prodavana u bocama pod nazivom Mineralno međimursko vrelo Vučkovec. Nakon Drugoga svjetskog rata, kao posljedica nacionalizacije, toplice su došle u vlasništvo države te je njima upravljala sindikalna organizacija.

Kasnije su došle u posjed ugostiteljsko – turističkoga poduzeća Union iz Čakovca koje je preuzelo upravljanje. Značajno je da nije bilo većih ulaganja u postojeće objekte. Osamostaljenjem Republike Hrvatske, toplicama je od 1996. upravljala tvrtka Modeks d.d. Obnovljeni su postojeći bazeni i sagrađeni novi objekti, a pravi razvoj počinje od 2003. kada one počinju dobivati današnji izgled.