Manje od mjesec dana ostalo nam je do najpopularnijeg vinskog “praznika” u Hrvatskoj – proslavi Martinja. Martinje je blagdan Svetog Martina koji se slavi diljem Europe, a posebno je popularan u Međimurju, točnije u Svetom Martinu na Muri. Slavi se 11. studenog, na datum pokopa Svetog Martina iz Toursa koji je pokopan još davne 397. godine.

Martinje je tradicionalni pučki običaj kad se mošt pretvara u mlado vino. Taj se dan zapravo u brojnim vinogradima krsti vino, a upravo je to dan kada su svi vinari u svojim pdrumima, bilo da se profesionalno i “rekreativno” bave vinogradarstvom i vinarstvom.

Natjecanje u pripremi Martinjskog gulaša uoči Martinja

U subotu 7. studenoga 2015. godine u Svetom Martinu na Muri priprema se veliko gastronomsko natjecanje u kuhanju Martinskog vinskog gulaša.

U natjecanju će sudjelovati 40 ekipa za koje će biti osiguran kotlić za kuhanje, drva i osnovne namirnice potrebne za kuhanje kao i recept. Okupljanje ekipa je u subotu u 11,00 sati, a u 11:30 sati je početak kuhanja.

Najbolja prva tri gulaša dobivaju vrijedne nagrade. Kotizacija po ekipi (najmanje troje člana) je 150,00 kuna s time da se 50,00 kuna vraća nakon povratka kotlića za kuhanje i ostale zadužene opreme. Pozivamo Vas na sudjelovanje u kuhanju Martinskog vinskog gulaša.

Molimo Vas da ako ste zainteresirani  da nam javite na broj telefona 040/868-619 ili na info@svetimartin.hr  najkasnije do četvrtka 20. listopada 2015. godine do 12:00 sati.