Kada je prije više od 25 godina osnivala tvrtku, obitelj Posavec nije ni slutila da će danas biti jedna od vodećih na tržištu, ne samo u Međimurju već i šire.

Osim što je generalni zastupnik za brojne brendove s područja poljoprivrede, tvrtka Poljoposavec se proteklih godina okreće i vlastitoj proizvodnji, gdje zasigurno postaje broj jedan na tržištu. Ono što malo tko zna je to da u proizvodnji Poljoposavec ima nekoliko linija koje su pravi hit među kupcima – bučine koštice raznih okusa, linija zdrave hrane te vlastito bučino i konopljino ulje koje je prepoznatljiv međimurski proizvod, ali i suvenir.

“Ideja o otvaranju uljare rodila se davno prije kada smo spoznali da živimo u području gdje se već godinama proizvodi mnoštvo kvalitetnih namirnica koje preradom možemo pretvoriti u vrhunske proizvode – ulja” –  riječi su iz radionice Poljoposavec koja je potrebu i priliku na tržištu okrenula u svoju korist te ponudila nešto novo.

Ono što veseli brojne gastroljupce je linija bučinih koštica s okusima koja je pravi hit te omiljeni suvenir među turistima koji dolaze u Međimurje, a iz Termi Sveti Martin gdje se prodaju proizvodi turistima poručuju kako su od cjelokupnog asortimana suvenirnice, upravo bučine koštice s okusima mliječne čokolade, bijele čokolade, bijele čokolade s narančom i tamne čokolade s kavom najprodavaniji proizvodi u ponudi.

No, osim već poznatog kvalitetnog 100% bučinog ulja koje je u Poljoposavcu poznato pod brandom “Zlatno olje”, u ponudi je i “Mamičino ulje” koje je mješavina bučinog (60%)  i suncokretovog ulja (40%) te “Salatno ulje” – kombinacija bučinog (20%) i suncokretovog ulja (80%). Tu je i nerafinirano, hladno prešano bučino ulje kao idealni dodatak cijelom asortimanu.

Kako živimo u vremenu u kojem sve više pazimo i na kvalitetu namirnica te na to da u prehranu ubacimo neke nove zdrave namirnice, tvrtka Poljoposavec odlučila je u svoj asortiman, a kroz liniju zdrave hrane, svojim kupcima ponuditi upravo to. Konopljin portein, Maca prah, hajdinska kaša, Chia sjemenke, Goji bobice te Kakao prah idealna su nadopuna svakodnevnoj prehrani.

Kvalitetu i kreativnost pri radu, osim što su prepoznali kupci, prepoznala je i struka koja je tvrtci Poljoposavec dodijelila i “Posebno priznanje za spoj autohtonih sirovina i moderne primjene” te nagradu “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.

Prodajno mjesto: 40305 Dunjkovec, Međimurska, Croatia / 091 282 9533

Više informacija o asortimanu tvrtke Poljoposavec potražite na njihovoj službenoj web stranici uljarapoljoposavec.com.