Urbanovo je pred vratima! Najveća vinska manifestacija na ovim prostorima počinje Festivalom pušipela koji se održava od 17. do 19. svibnja u Štrigovi. 

Vinska kuća DK nalazi se na adresi Dragoslavec 81, a kontaktirati ih možete i na broj telefona 040/857-438. U Kući se nude međimursko vino i jela vrhunske kvalitete. Pritom degustirati vina i meso ‘z tiblice možete prema želji, dok je za kušanje toplih jela prethodno potrebna najava. Nakon slavljenja pušipela, slijedi vikend otvorenih podruma (24. & 25. svibnja), dok će kraj mjeseca i Urbanova obilježiti Vinski bal u Terbotzu 31. svibnja.

Uz Festival pušipela održava se i sajam vina te vinarske i vinogradarske opreme. Prije početka centralne manifestacije, u Štrigovi se održava međunarodno ocjenjivanje vina, pri čemu je naglasak stavljen na sortu pušipel. Na Vinskom se balu (uz blagdan svetog Urbana) svečano otvara prva boca pušipela aktualne vinske godine. U sklopu Dana otvorenih podruma vinari u svojim kušaonicama, vinotočjima i vinskim podrumima nude vina uz dodatni edukativno-zabavni program.

Dođite na Urbanovo 2019. gdje ćete saznati koliko dobra vina rastu u Hortus Croatiae i još mnogo toga o vrhunskim međimurskim vinima.