Bila je 1908. godina kad je Filip sadio prvu lozu na imanjima Jakopićevih u Železnoj Gori kraj Štrigove. Ispreplitanje obiteljskih korijena i vinarske tradicije od tada do danas oplemenjeno je vrijednom ugostiteljskom pričom koja njeguje i nepokorivo brani baštinjenu kontinentalnu kulinariku na najbolji način koji poznaje. Kurija Terbotz i njezini zidovi čuvari su jednog od najljepših vinarskih podruma s kušanom u našem kraju i istoimenog restorana čiju je kreativnu energiju prepoznala Hrvatska i njezino okruženje.

Stotinu i više godina tradicije na osebujnoj poziciji piroteskne Železne Gore, obitelji Jakopić je donijelo brojne izazove, užitke, planove, slavlja. Branimir i Nada Jakopić nositelji su poslova u vinogradima, vinariji i restoranu, na što bi i pradjed Filip bio ponosan. Strastvena predanost vlastitom identitetu, obitelji je donijela brojne nagrade i priznanja, a u najvrednije se ubraja povjerenje onih koji im se uvijek iznova vraćaju.

Raskoš u čaši i na tanjuru

Iz proizvodnje Jakopić stiže gospodsko vino Sauvignon, postojana Graševina istinskog međimurskog identiteta, umjetnički raspoloženi Rajnski rizling, elegantni Zeleni silvanac, otkačeni Muškat žuti, autohtoni Pušipel. Istovremeno, u kuhinji restorana Terbotz mašta se razigrava do krajnjih granica.

Traditional_Food-4586 (Large)

Kombiniranje tradicionalnih sezonskih namirnica i ovdašnjih običaja s aktualnim kulinarskim trendovima na tanjure šalje ono najbolje. Jela koja šarmiraju sva ljudska čula. Izgledom, mirisom i okusom maštovitih obroka zapravo vas osvajaju svi u Terbotzu, a osobito domaćini koji vole atmosferu isprepletenu oko dobrog jela i sjajnog vina.

Blagdanski stol u Terbotzu ovog će Uskrsa izgledati drugačije od svega očekivanog. Pozvani ste na blagdanski ručak za koji će se spravljati juha od hrena s tostiranim krotonima, svinjski file omotan špekom u umaku od svježih smrčaka, popečci od prosa i mlade koprive te hrskavi krumpir uz proljetnu salatu.

Rezerviracije na +385 40 851 300 ili na terbotz@terbotz.hr. (AL)