Nakon što je u petak posebni izaslanik predsjednice RH otvorio 8. po redu Festival pušipela, veselo društvo u nedjelju se zveckanjem čaša oprostilo od dobre kapljice.

Ovogodišnji Festival po mnogočemu nadmašio je prijašnje godine. Najveći broj izlagača, njih čak 22, ove je godine predstavilo čak 250 različitih vina. Koja od njih su bila najbolja odlučilo je stručno povjerenstvo koje je dalo ocjene za njih čak 189, koliko ih je pristiglo na ocjenjivanje.

Ovaj Festival mnogi su odlučili iskoristiti kako bi predstavili novitete u svojim podrumima. Tako je Štampar s ponosom predstavio novi vizualni identitet vinarije, a Podrumi Štirgova predstavili su novitet na našem području prvi hrvatski frizzante. S obzirom da je 2015. godina bila relativno dobra godina za vinare, u čašama se moglo probati vrhunskog vina kojem bi rijetko tko mogao naći grešku.

Urbanovo-1127_1600x1067

Kako to biva svake godine tako je bilo i ove. Komplimenti su se sipali iz rukava a nerijetko se moglo vidjeti mlade dame, predstavnice vinarskih kuća, kako se blago crvene od toliko lijepih riječi i zavodljivih pogleda.

Da vino spaja ljude pokazao je i broj posjetitelja koji je ove godine premašio 5500 individua željnih kušanja dobrih vina. Puno se je pričalo, puno degustiralo a bome i puno jelo. S razlogom se može reći da je Štrigova ovih dana bila vinski centar Hrvatske.

Iako je festival završen nema razloga za tugu. Urbanovo 2016. ide i dalje. Sada nam slijede dani otvorenih podruma, po mnogima još veća atrakcija od samog Festivala, kada ćete na licu mjesta moći dobiti uvid u podrume a veseli domaćini drage volje će vas upoznati sa samom proizvodnjom vina. Kako je bolio svake godine do sada, tako i ove, vinari su za vas pripremili mnoštvo iznenađenja. Od slasnih delicija do tamburaških nota. Ali nećemo vam odati sve. Najbolje je da se ovaj tjedan odmorite i za vikend pu međimurskih brega i vinske ceste u upoznavanje podruma.