Grad Čakovec je ove godine po prvi put tijekom zimskih školskih praznika, organizirao radionice  iz tehničke kulture. One se posljednji tjedan raspusta, uz informatičke radionice, održavaju u 1. osnovnoj školi u Čakovcu te su dobro posjećene. U četvrtak su sudionike radionica i njihove mentore obišli zamjenici gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved i Romano Bogdan.

Teme ovih radionica su informatika, robotika, strojarstvo, elektronika, avio i raketno modelarstvo, radiogoniometrija, izrada animiranih filmova, oslikavanje predmeta te kreativne radionice. Na njima sudjeluje 40tak čakovečkih osnovnoškolaca, a organizirane su u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture Međimurske županije.

„Mnogo se govori o STEM području, odnosno znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici, a ove radionice su upravo iz tih, kako mnogi kažu zanimanja i znanja budućnosti. Iz razgovora s voditeljima vidimo da su učenici odlično prihvatili ovakav način provođenja zimskih praznika te će da idućih godina ove radionice biti još posjećenije.“, rekao je, među ostalim zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan. Informatičke radionice uvedene su pretprošle godine, s ciljem da osnovnoškolcima s područja grada omogući dodatne aktivnosti tijekom zimskih praznika ali i stjecanje novih znanja i afiniteta. „Zajedno s sportskim kampovima koji su održani pretprošli i prošli tjedan, kroz aktivnosti koje smo organizirali tijekom zimskog školskog raspusta prošlo preko 350 djece s područja Grada. To je nama u upravi pokazatelj da ovakav način organiziranja aktivnosti tijekom zimskih praznika ima smisla te ćemo i sljedećih godina ne samo nastaviti s kampovima i radionicama, već ih i dodatno proširivati.“, završio je zamjenik Bogdan.

I na kraju, sve ove radionice i kampovima stajat će oko 20 tisuća kuna, što nije mnogo, jer svaka kuna uložena u obrazovanje nije trošak, već ulaganje u našu budućnost.