Iza imena Vina DK, koje sadrži i pomalo misterioznu notu, krije se jedna od mlađih međimurskih vinarija.

Unatoč tome, ona u ušima međimurskih, hrvatskih, ali i ostalih ljubitelja vina itekako rezonira prepoznatljivim obiteljskim imenom Dvanajščak-Kozol. Njihov je tajni sastojak prava obiteljska suradnja u zajedničkom poslu – proizvodnji vrhunskog vina! Viktor Dvanajščak je tako voditelj podruma koji se brine o vinima. Ovaj student Agronomskog fakulteta, koji je nedavno postao prvostupnik hortikulture, zadužen je za proučavanje vina i proizvodni proces.

P: Što je ključno za početak pretvaranja kvalitetnog vina iz vinograda u boce vrhunskog vina?
O: Sazrijevanje grožđa i pretvorba u boce vrhunskog vina proces je koji zahtijeva veliku strpljivost i posvećenost poslu. Sva vina rađaju se u vinogradu, ali svoj pravi oblik počinju poprimati tek u podrumu.

P: Kojim osnovnim elementima valja posvetiti pažnju ako želimo dobiti vrhunski proizvod?
O: Kao enolog veliku pažnju predajem kontroli boje, arome i, naravno, okusa našeg vina da bismo dobili najbolji rezultat.

P: Postoji li metoda kojom se može povećati vijek trajanja vina?
O: Dugovječnosti našeg vina uvelike pridonosi periodično dizanje taloga. Zbog toga ono zadržava originalnu kvalitetu i nakon više godina.

P: Slijedite li neki moto ili osobitu filozofiju u proizvodnji vina?
O: Naravno: mi se o vinu brinemo da biste Vi mogli u njemu uživati!

Posjetite Vina DK na adresi Dragoslavec 81. Tamo će Viktor i ostali članovi obitelji rado odgovoriti na vaša pitanja dok s guštom uživate u vrhunskoj međimurskoj kapljici!