Pohod koji je zazvao dobar urod i prisjetio se svog domaćina

U subotnjih 9 sati, 23. siječnja, okupilo se nepokolebljivo društvo željno pohoda kroz štrigovske vinograde zaleđene na minus 6 stupnjeva Celzijevih. Ka tvrdoj zemlji obližnjih brežuljaka uputili su se s asfalta – iz centra Štrigove, sve zahvaljujući domaćinima Vincekovog pohoda 2016. – Turističkoj zajednici Štrigove i Regionalnom IPA Klubu Međimurje (International Police Association).

Put ih je prvo naveo u Robadje i do tamošnje turističke atrakcije Mađerkinog brega. Vlasnici lokaliteta, zvučna vinarska imena Cmrečnjaki Štampar, bili su izuzetni domaćini cijeloj skupini Vincekovih hodača. Obišli su potom i vinsku kuću Alojza Novaka te nedavnog preminulog Zvonka Kermana, čija je obitelj nesebičnog otvorila vrata i srce poštovateljima njihovog rada. Bila je to prilika u kojoj se uvelike spominjalo domaćina Zvonka kojeg će ubuduće zamijeniti njegova obitelj.

Orezivanje trsova u prigodnoj ceremoniji nije izostalo, a dobar urod i sunčana godina zazivali su se kobasicama i mesom ovješenim na trsje. Također, upravo Kermanova i vina kuće Tomšić bila su ustupljena prigodno na prodaju, jer su te dvije kuće sponzori i donatori IPA Kluba Međimurje. Zamjenik načelnika Općine Štrigova Zdravko Sabolčec također se ubrojio u domaćine Pohoda pa su tako sve uporne Vincekove hodače ugostili – i on na svom domaćinstvu, i kafe Kult u Štrigovi kao završna točka ovogodišnjeg izdanja pohoda.