Osim svetog Martina i Martinja te svetog Urbana i Urbanova još jedan svetac i s njim povezano slavlje obilježava veze s vinskom tradicijom. Radi se o svetom Vinku, čije hrvatsko ime otkriva kako se radi o svecu – zaštitniku vinogradara. Vincekovo, koje svake godine privlači sve više entuzijasta i posjetitelja, kombinira dvije rijetko spojene aktivnosti. To su proslava ljubavi prema vinu i rekreacija.

Kao i svake godine, Vincekovo nam dolazi u drugoj polovini siječnja. Pritom blagdan svetog Vinka obilježavamo na fiksni datum, 22. siječnja (ove godine ponedjeljak). Vincekovo po štrigovskim bregima će pak se održati dva dana prije. Bonovi kreću u prodaju u centru Štrigove od 8:30, a u 9 sati se kreće na put vinskom cestom. Posljednju stanicu ovaj će put činiti štrigovski Caffe bar Čavlek u kojem sudionike Vincekova očekuje okrepa. Na svakoj stanici dočekat će vas i živa svirka.

 

U svojim kalendarima svakako rezervirajte subotu, 20. siječnja. Nema straha od puteva zametenih snijegom, jer su zimske službe u pripravnosti. Prošećite predivnim brežuljcima gornjeg dijela Međimurja i kušajte prave enološke bisere kod više domaćina! Ugrijte se slatkim i opojnim poklonom grožđa, upijte zimsku idilu, razgibajte noge i upoznajte druge entuzijaste pune dobre volje koji baš poput vas žele Međimurje osjetiti u punini!