Vinska priča obitelji Kocijan je sve samo ne uobičajena vinska priča iz Međimurja. Dok većina međimurskih vinara svoje korijene vuče od predaka koji su na ovim područjima bili pioniri u proizvodnji vina, Kocijani su relativno mladi, ako ne najmlađi međimurski vinari.

Svoj put po međimurskoj vinskoj cesti obitelj Kocijan započela je 80.-tih godina prošlog stoljeća kada su zasadili prvi vinograd, a u ozbiljnu proizvodnju bacili su se 1993. godine gradeći svoj prvi podrum. Tada poslovođa u štrigovskom podrumu Agromeđimurja Vladimir, glava obitelji, odlučio je u potpunosti okrenuti svoj život i otići sa stabilnog posla te se upustiti u vinarsko – poduzetničke vode. Danas, ljubav prema božanskoj kapljici, uz Vladimira, gaje i supruga Milena, sin Petar, snaha Andreja i kćer Martina.

To što su najmlađi ne znači da su i najmanji. Kocijanovi se mogu pohvaliti s respektabilnih 7 hektara vinograda od kojih je 5 u vlasništvu obitelji dok su 2 hektara u zakupu. Kako s godinama dolazi iskustvo tako to iskustvo biva i sve više nagrađeno, a nagrade su ono što magnetskim silama privlače njihov vina. Naime, to što su jedni od najmlađih vinara s ovog područja nije ih omelo u osvajanju nekoliko značajnijih nagrada. Posljednje priznanje koje je stiglo do podruma obitelji Kocijan je ono s ocjenjivanja vina u restoranu Terbotz održanom 29. i 30. travnja ove godine, gdje je njihov Pušipel prestiq – izborna berba 2013. proglašen ‘Šampionom kvalitete predikatnih vina’. No najveće priznanje za svoj rad dobili su na ‘International wine challeng-u 2011.’ kada je njihov Traminac mirisavi berba 2007., iz mase vina iz cijelog svijeta, dobio zlatnu preporuku.

Danas Kocijanovi raspolažu s kušaonicom u koju stane 20-tak osoba, uz prethodnu najavu. Ali kao i svi tako i oni imaju planove za budućnost. Uskoro se kreće u izgradnju nove kušaonice, ali i proširenje podruma koji će pratiti najnovije trendove u vinarskoj proizvodnji i omogućiti proširivanje same proizvodnje na gospodarstvu.

I ove godine vinarija Kocijan predstavit će se na nadolazećem Urbanovom gdje će predstaviti svoja vina sorata Sauvignon, Rajnski rizling, Graševinu, Pušipel, Charodnnay, Cabarnet sauvignon i Traminac. Isto tako pridružit će se i danima Otvorenih podruma kada će 20.05. i 21.05. otvroiti vrata svojih podruma svim posjetiteljima u vremenu od 12.00 – 20.00 sati.

Za sva pitanja i dodatne informacije slobodno ih kontaktirate na broj telefona 098 182 6118.