Sve češći trend u restoranima diljem Hrvatske vlastita je proizvodnja namirnica koje se kasnije koriste za pripremu jela. Većinom se to odnosi na uzgoj povrća i pečenje peciva. Restoran i vinarija Shamper, jedan od najposebnijih restorana u Međimurju, otišao je korak dalje.

Od uzgoja vlastitog začinskog bilja do proizvodnje vlastite mozzarelle, ništa se ne prepušta slučaju te se na sve obraća posebna pozornost. Tako u restoranu svakodnevno peku kruhove od ekološki uzgojenih žitarica, a kao dodatak kojim će te iste kruhove obogatiti u kuhinji se prave paštete raznih okusa i u kombinaciji s mnogim začinima. Ono po čemu je restoran Shamper nadaleko poznat jelo je pod nazivom ‘Međimurski tanjur’. Riječ je o tradicionalnom međimurskom jelu koje se sastoji od mesa iz tiblice iz vlastite proizvodnje, domaćih sušenih kobasica i jezika, domaće kosane masti, turoša i sira s vrhnjem. No, ono po čemu je ovo jelo naj posebnije je činjenica da se meso iz tiblice i sušene kobasice rade od mesa svinje mangulice, a koja je iz domaćeg uzgoja. Još jedno jelo koje se priprema u kuhinji restorana je ‘pršut’ od tune. Ova delikatesa proizvodi se od ribe koja se dobavlja direktno iz ulova i dovozi u restoran u svježem stanju. Kao takva priprema se za odreske i neizostavni pršut.

Kruna svakog objedovanja desert je koji dolazi kao slatko na kraju. Svaki desert iz ponude restorana Shamper radi se u njihovoj kuhinji. Od međimurske kave do torte od badema i kruške, svi oni rade se u kuhinji restorana pod budnim okom iskusnog slastičara i samo s provjerenim i domaćim namirnicama. Uz namirnice iz vlastite proizvodnje, u restoranu Shamper mogu se pohvaliti i činjenicom da u ponudi imaju i vlastiti pjenušac koji se proizvodi ekskluzivno za potrebe restorana. Pjenušcem ćete zaokružiti svako jelo, a isto tako možete ga kupiti u restoranu i ponijeti sa sobom te uživati u njemu u toplini vlastitog doma.

Kako biste uživali u ukusnim jelima, pripremljenim od vlastitih namirnica, rezervirajte svoje mjesto pozivom na broj telefona 040/390-777 ili putem e-maila info@shamper.hr.

www.shamper.hr

http://www.facebook.com/shamper.ck

http://www.instagram.com/shamper.ck/

http://www.tripadvisor.com/shamper